Over ons

Wat is chiropractie?

Chiropractie is een geneeswijze gebaseerd op het wetenschappelijk feit dat je lichaam een organisme is dat zichzelf kan genezen. De hersenen, de ruggengraat en alle zenuwen van het lichaam controleren de belangrijke functies. De schedel beschermt het delicate weefsel van de hersenen. De beweegbare beenderen van de wervelkolom beschermen de kwetsbare communicatiemiddelen van de ruggengraat en de zenuwwortels. Als het zenuwstelsel verzwakt dan kunnen weefsels en organen verkeerd beginnen te werken. Chiropractors heten dit het wervelsubluxatiecomplex. Wervels zijn de beenderen van de wervelkolom. Subluxatie betekent dat de wervel niet beweegt zoals het moet. Het complex verwijst naar de effecten op de omliggende weefsels, bijvoorbeeld ontsteking of stramheid in de spieren.

Wat doet een chiropractor?

Een chiropractor is een zorgverlener die speciale aandacht heeft voor de mechanismen van de wervelkolom evenals voor de neurologische verhoudingen van het lichaam. Een chiropractor moet kunnen een diagnose stellen, het probleem evalueren en de juiste zorg verlenen zodat het lichaam opnieuw gezond wordt en blijft.

Chiropractie en sport

Sportchiropractie is een speciale tak binnen de chiropractie. Een chiropractor volgt bijkomende postgraduate vakopleidingen over sportblessures om deze tak binnen de chiropractie te mogen beoefenen. Dank zij deze opleidingen heeft de sportchiropractor een groter aantal mogelijkheden om alle delen van het lichaam, niet alleen de wervelkolom, van een atleet te beoordelen en te behandelen. Hoewel deze gespecialiseerde opleidingen zich richten op sportkwetsuren, kunnen dezelfde behandelingen ook uiterst efficiënt werken bij andere kwetsuren. Een sportchiropractor volgt vernieuwende technieken bij het behandelen van de kwetsuur: dit houdt o.a. in dat de chiropractor de functionele beweging evalueert om onderliggende oorzaken te detecteren en vervolgens de meest efficiënte aanpak voor elke patiënt uitwerkt.

Curriculum vitae

  • Palmer College of Chiropractic U.S.A.
  • Lid van de Belgische Vereniging van Chiropractors (BVC)
  • Diploma in Sport Wetenschappen: Fédération Internationale de Chiropratique du Sport (FICS)
  • Diploma in Active Release Technique (ART) behandelingen van de rug, de heup, het been, de schouder en de arm
  • Diploma in FMS: Analyse van bewegingspatronen en het zoeken naar de oorzaak van beperkingen en asymmetrische bewegingen.


R_Barrett
Parkeergelegenheid in de Meiboomlaan. Vergeet de blauwe schijf niet.
Privacy statement | Disclaimer | Cookie statement | [ site by plenso ]